duminică, 4 iulie 2010

Maramureș pentru Moldova

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor afectate de inundaţii din Moldova, prefectul Sandu Pocol solicită maramureşenilor să fie solidari cu necazurile persoanelor sinistrate. În toate supermarketurile din Baia Mare vor fi amplasate, începând de luni, 5 iulie a.c., containere speciale, unde vor putea fi donate alimente de bază (zahăr, făină, ulei, orez, făină de mălai, paste făinoase apă minerală) şi conserve de carne şi de peşte. La aceste locaţii se găsesc voluntari ai Crucii Roşii, filiala Maramureş care preiau de la populaţie aceste alimente. Acţiunea de ajutorare a persoanelor sinistrate este desfăşurată în colaborare cu Crucea Roşie Maramureş, Serviciul de Ajutor Maltez Maramureş, fundaţia E.M.A.- Emergency Medical Assistance, Club 4x4 Baia Mare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”, Club Rotaract TEAM Baia Mare și Asociația Arta Educației.

Clubul Rotaract TEAM Baia Mare si Asociatia Arta Educatiei vor deschide 4 puncte de colectare in orasul Baia Mare. Corturile vor fi amplasate incepand cu ziua de miercuri in Zona RFN, Zona Gării, Zona Mara și Platou București.

Este momentul să dăruim din prinosul nostru, de a fi milostivi şi generoşi, de a face bine şi de a fi alături de semenii noştri din Moldova afectaţi grav de fenomenele meteorologice periculoase şi inundaţii.
Materialele de construcţii pot fi donate la sala de sport a Liceului „Anghel Saligny” (fostul Liceu nr. 5) situat pe strada Progresului din Baia Mare. Pentru buna coordonare a acţiunilor de colectare a donaţiilor pentru sinistraţi a fost constituit un grup operativ format din reprezentanţi ai fiecărei instituţii şi organizaţii neguvernamentale. S-a avut în vedere şi formarea unui nucleu de voluntari pentru oferirea de servicii (medicale, sociale, de consultanţă, etc). pentru persoanele sinistrate din Moldova.

Sume de bani pot fi donate în contul destinat sinistraţilor, RO 72BRDE250SV10281312500, deschis la BRD Baia Mare. Suma strânsă în acest cont va fi folosită pentru cumpărarea de bunuri materiale destinate nevoilor persoanelor sinistrate, de la agenţi economici din judeţul Maramureş.
Prefectul Sandu Pocol adresează un apel maramureşenilor de a contribui în limita posibilităţilor, cu donaţii pentru persoanele grav afectate de inundaţiile din Moldova.
Maramureşeni! Să ne îndreptăm atenţia către persoanele, familiile aflate în suferinţă şi care şi-au pierdut tot ceea ce au agonisit până acum.

Să facem împreună gesturi umane de solidaritate, să donăm atât cât putem fiecare şi să-i ajutăm, arătându-le că nu sunt singuri în faţa încercărilor vieţii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu